Gyülekezeti levél 2021.03.07

Kedves Gyülekezeti Tagok és Támogatóink!

 

A vírushelyzet, a korlátozások akár kényszerű böjtöt is jelenthetnek az életünkben. De a lemondásból csak akkor lesz igazi böjt, vagyis Istenhez és az Ő üzenetéhez közelebb vivő út és időszak, ha nem arra figyelünk, akörül forgunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hanem arra, amit a megüresedő helyre, időbe tehetünk. Ha több teret és időt engedünk az elmélyülésnek Isten igéjében, s azt napról napra gyakoroljuk, akkor az örök üzenet olyan nekünk szóló időszerű mondanivalója tárulhat fel előttünk, amit az igeolvasó vagy nem-olvasó rutinban észre sem vennénk. Annál is nagyobb szükség van erre a teret és időt teremtő figyelemre, mert személyesen a templomban most nem élhetjük át a találkozást Isten igéjével.

A vírusjárvány újabb hulláma és az embertársaink iránt érzett felelősség arra a döntésre vezetett minket, hogy az elkövetkező két vasárnapon az istentiszteletet kizárólag online tartsuk meg. Abban a reményben tesszük ezt, hogy virágvasárnap (március 28.), de legkésőbb húsvétkor (április 04.) újra személyesen is találkozhatunk a templomban. Erről a döntést március 26-án, pénteken hozzuk meg, figyelembe véve az országos egyház iránymutatását.

Március 21-én délelőtt 9 órakor a Duna Televízió Hold utcai templomunkból közvetíti a vasárnapi istentiszteletet. Hívjuk erre a képernyő elé azokat is, akik nem tagjai gyülekezetünknek!

Az április 05-én húsvéthétfőre tervezett nagykőrösi püspökszentelő istentisztelet megtartása is bizonytalanná vált. Időben jelezzük majd a döntést.

Fontos hír még, hogy gyülekezetünk neve 2021.01.01-től az alábbiak szerint változott:

  • Budapest-Hold utcai Református Egyházközség
  • A névváltoztatásnak megfelelően e-mail címünk is változott.
  • Új elérhetőségünk: budapest-holdutca@reformatus.hu
  • Postacímünk nem változott (1054 Budapest, Alkotmány u. 15.)
  • Amíg új honlapunk elkészül, addig a már ismert, régi webhelyen vagyunk elérhetők: http://drgbudapest.hu

Amennyiben adója 1%-ával gyülekezetünket kívánja támogatni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az ,,Alapítvány A Magyarországi Németajkú Református Gyülekezetért” javára szíveskedjen kitölteni, melynek adószáma: 18085576-1-41.

A református egyháznak a 0066 technikai azonosítóval ajánlhatja fel az egyházi 1 %-ot.

A bibliai hit egyik fontos szava a MÉGIS. Azt kívánjuk, hogy a feltámadás ünnepére készülve a korlátozások ellenére MÉGIS legyen minél több csend, figyelem és találkozás Isten üzenetével!

Budapest, 2021. március 07.

Lakatos Gábor Péter gondnok,
Balog Zoltán lelkész,
Kovács Gergő segédlelkész

További tartalmak

Gyülekezeti levél 2021.05.10

Kedves Gyülekezeti Tagjaink és Barátaink!     Nehéz időkön van túl, s talán nincs is túl az életünk, s ezen belül gyülekezetünk. Mégis az első szó a hálaadásé. Hiszen nem fogytunk el. Hiszen megmaradtunk, nem veszítettük el egymást és gyarapodtunk: Isten...

bővebben

Gyülekezeti levél 2020.12.11

Kedves Gyülekezeti Tagjaink és Barátaink!   2020 adventjében ugyanúgy Jézus születésének ünnepére készülünk, mint az elmúlt években. A lényeg nem változott. Képesek vagyunk-e, akarjuk-e az életünket abba a fénybe helyezni, s abban látni, melyet a világ...

bővebben

Gyülekezeti levél 2020.11.12

Kedves Gyülekezeti Tagok és Támogatóink! Az egyik hírműsor az újabb pandémia miatti szigorításokat így vezette fel: ,,holnaptól új világ kezdődik". Bár így lenne! Bár eljutnánk minél többen arra, hogy változtatni kell az életünkön. Először ,,belülről", hogy azután az...

bővebben
Megosztási lehetőségek
Gombok elrejtése