Gyülekezeti levél 2020.12.11

Kedves Gyülekezeti Tagjaink és Barátaink!

 

2020 adventjében ugyanúgy Jézus születésének ünnepére készülünk, mint az elmúlt években. A lényeg nem változott. Képesek vagyunk-e, akarjuk-e az életünket abba a fénybe helyezni, s abban látni, melyet a világ világossága gyújtott a betlehemi éjszakában? Az igazi éned az, aki ebben a fényben látszik. De még mielőtt kétségbe esnél ezen, megláthatod azt is, aki ott van melletted ebben a ragyogásban: a betlehemi kisgyermeket, aki már karácsony éjszakáján magán viseli a rá váró szenvedés, halál és győzelem jegyeit. Ő azt mutatja meg Neked, hogy ki vagy Te Isten teremtő akaratában, s hogyan lehet belőled éppen az az ember, aki saját életét éli, azt, amelyet Isten neki szánt. Erre a gyermekre, erre a győzelmes életáldozatra csodálkozhatunk rá ezekben a napokban. S ha akarjuk, akkor ebben az évben több időnk és lehetőségünk van erre, hiszen annyi mindent nem csinálhatunk vagy nem úgy, mint szoktunk. Még egymáshoz is közelebb kerülhetünk az előírt, a kényszerű távolságok ellenére: több figyelemmel, több kreativitással, több szeretettel.

Ünnepi istentiszteleteink erre a belső figyelemre nyitnak kaput, akár online közvetítésen (Facebook: Református Hold utca oldalunkon keresztül, akár személyesen veszünk rajtuk részt.

Adventi istentiszteleteink a szokott rendben vasárnaponként (dec. 13., dec. 20.) 10 órakor kezdődnek. Mindkét alkalommal várjuk a gyermekeket is gyertyagyújtásra, gyermekistentiszteletre.

December 24-én délelőtt 11 órakor lesz a gyermekek karácsonya Kovács Gergő beosztott lelkészünk, és Balog Zoltán, valamint a gyermekeink szolgálatával. Ide előzetes jelentkezés szükséges az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/rAdcABeKvYwbP9zQ9 , vagy emailben: budapest-nemetajku@reformatus.hu (Kérjük a jelentkezési lapot részesítsék előnyben.)

 

December 25-én 9 órakor és 11 órakor tartjuk úrvacsorás ünnepi istentiszteleteinket. Ezekre is előre kell jelentkezni az alábbi jelentkezési lapon: https://forms.gle/rAdcABeKvYwbP9zQ9 vagy emailben: budapest-nemetajku@reformatus.hu (Kérjük a jelentkezési lapot részesítsék előnyben.)

Ha a két alkalomra jelentkezők eloszlása nem megfelelő (valamelyikre többen jelentkeznek, mint a maximális 60 fő), akkor visszajelzéssel fogjuk kérni a másik időpont igénybevételét.

December 27-én délelőtt 10-kor vasárnap az utolsó istentiszteletet tartjuk ebben az évben. A következő istentisztelet az új évben lesz, 2021. január 3-án vasárnap 10 órakor.

 

Minden templomi alkalmon maszkot viselünk, tartjuk a távolságot, nem éneklünk, s az úrvacsorát maszkban, kesztyűben készítjük elő.

Ennivalót, kenyeret, tejet és más egyebeket muszáj vásárolni a járvány idején is. Lelki kenyérhez, táplálékhoz a keresztyén gyülekezet közösségében juthatunk, akár online, akár személyesen. Mindenkit buzdítunk, éljen a lehetőséggel!

 

 

Áldott adventet és karácsonyi ünneplést kívánunk Mindenkinek szeretteivel együtt!

 

Budapest, 2020. 12. 11.

 

Lakatos Gábor Péter gondnok,
Balog Zoltán lelkész,
Kovács Gergő s.lelkész

További tartalmak

Gyülekezeti levél 2021.05.10

Kedves Gyülekezeti Tagjaink és Barátaink!     Nehéz időkön van túl, s talán nincs is túl az életünk, s ezen belül gyülekezetünk. Mégis az első szó a hálaadásé. Hiszen nem fogytunk el. Hiszen megmaradtunk, nem veszítettük el egymást és gyarapodtunk: Isten...

bővebben

Gyülekezeti levél 2021.03.07

Kedves Gyülekezeti Tagok és Támogatóink!   A vírushelyzet, a korlátozások akár kényszerű böjtöt is jelenthetnek az életünkben. De a lemondásból csak akkor lesz igazi böjt, vagyis Istenhez és az Ő üzenetéhez közelebb vivő út és időszak, ha nem arra figyelünk,...

bővebben

Gyülekezeti levél 2020.11.12

Kedves Gyülekezeti Tagok és Támogatóink! Az egyik hírműsor az újabb pandémia miatti szigorításokat így vezette fel: ,,holnaptól új világ kezdődik". Bár így lenne! Bár eljutnánk minél többen arra, hogy változtatni kell az életünkön. Először ,,belülről", hogy azután az...

bővebben
Megosztási lehetőségek
Gombok elrejtése